У Волинській області розпочали копати цукрові буряки. Врожай належить зібрати з 20 тисяч гектарів. На жаль, поруч із приємною новиною: цукристість солодких коренів перевищує 17 відсотків, — є й неприємна. Уперше за півстоліття буряки не перероблятиме Горохівський завод. Ще раніше так вчинили і на цукроварні у Володимир-Волинському. Тож нині солодкі корені в області прийматимуть лише два підприємства: Гнідавський завод, що в самому Луцьку, та «Європацукор» (селище Іваничі).
Тим часом під час оперативної наради голова облдержадміністрації Борис Клімчук запевнив, що проблем у буряківників із продажем урожаю не буде. Мовляв, наявні заводи розподілили між собою зони заготівлі цукросировини. Однак для аграріїв є суттєва різниця: за тонну коренів, зданих безпосередньо на призаводський бурякопункт, видаватимуть 65 кілограмів цукру, на периферійний — лише 60. Горохівський же цукрозавод був розташований у районі, де буряківництвом займалися чи не в кожному другому селянському господарстві і вирощений врожай переважно здавали на саме підприємство.