Народні депутати України мають дотримувалися вимог Закону України «Про статус народних депутатів України», Конституції України і, відповідно, працювати у комітетах Верховної Ради, виконуючи свої обіцянки перед виборцями. На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак, виступаючи на вчорашньому засіданні Комітету з питань свободи слова та інформації, повідомляє прес-служба парламенту.
В. Рибак підкреслив, що парламент — це відкритий орган влади, «якому нема чого приховувати». «Верховна Рада працює публічно», — сказав він, зауваживши, що для висвітлення роботи парламенту акредитовано багато журналістів, які мають доступ до публічної інформації. Усі народні депутати, наголосив В. Рибак, повинні працювати відкрито.
Голова Верховної Ради повідомив, що керівництво парламенту має намір відвідати засідання усіх комітетів, зауваживши, що на нинішньому засіданні комітету із десяти парламентаріїв присутні лише шість.
В. Рибак зазначив, що в понеділок на засіданні Погоджувальної ради керівників фракцій і голів комітетів він доповість про стан роботи у комітетах. «Хочу, щоб усі народні депутати відповідали за виконання законів України: «Про статус народних депутатів України», «Про комітети Верховної Ради України», — сказав він, підкресливши, що ця робота має бути відкритою. — Щоб не було так, що журналісти скаржаться на те, що їх не пускають на засідання комітетів».
Торкаючись питання порядку денного засідання Комітету з питань свободи слова та інформації, до якого внесено і законопроект «Про суспільне телебачення», Голова Верховної Ради України підкреслив, що це «один із найважливіших законів». «Нам 22 роки, і хотілося б, щоб нарешті з’явилося суспільне телебачення, — сказав він і наголосив: — Шанс такий є, потрібно, щоб комітет вніс пропозицію на розгляд, і парламент ухвалив цей закон».