Упродовж роботи Верховної Ради сьомого скликання фракція Партії регіонів подала 319 депутатських запитів, фракція «Батьківщина» — 505, «УДАР» — 431, КПУ — 234, «Свобода» — 420, а позафракційні — 110. Про це під час прес-конференції в УНІАН повідомив аналітик Моніторингово-аналітичної групи «Цифра» Тарас Фітьо. За його словами, лише два відсотки запитів — на соціальну тематику, а три — на політичну. До того ж усі вони використовуються «в основному як контролююча функція».
Аналітик підкреслив також, що левову частку, практично три чверті від усіх запитів, було подано до уряду, міністерств та Генеральної прокуратури.
«Така велика кількість запитів пояснюється тим, що ці органи мають можливість адекватно відповідати, реагувати, вживати дії для вирішення тих проблем, про які йдеться», — зазначив Т. Фітьо. Водночас він додав, що на ім’я Президента було подано лише два запити, ще 13 запитів — до адміністрації глави держави. Така мала кількість запитів, зауважив аналітик, може пояснюватися високим інституційним бар’єром (за направлення запиту до Президента має проголосувати 226 обранців).
Що стосується регіональної тематики, то тут кількість також не надто висока. Експерт припустив, що депутати з цих областей для вирішення тих чи інших питань використовують «інші неформальні практики».

Вл. інф.