Так вважають учасники та гості VІІ фестивалю-ярмарку народної творчості «Петриківський дивоцвіт», що відбувся в суботу в селищі Петриківка на Дніпропетровщині і зібрав понад п’ять тисяч гостей.
Свої досягнення продемонстрували представники 22 районів і 13 міст регіону. Також гості могли ближче ознайомитися з культурою і багатими традиціями Полтавської, Луганської, Запорізької та Кіровоградської областей. Перлиною фестивалю стало самобутнє мистецтво петриківського розпису.
— Сьогодні у світі зростає інтерес до традиційних технологій і речей, що зроблені руками — на противагу продукції масового виробництва, — відзначив під час відкриття голова облради Євген Удод. — І в цьому сенсі такі заходи, як цей фестиваль-ярмарок, є дуже актуальними.
Відвідувачі спробували страви української національної кухні, помірялися силами в бойових атракціонах козацьких розваг (на знімку), придбали прикраси, предмети побуту, виконані у стародавніх традиціях. Кожний бажаючий міг взяти участь у майстер-класах з гончарства, соломоплетіння і петриківського розпису.
— Петриківка — це явище світової культури. І максимум років через п’ять Петриківський ярмарок буде не менш популярний, ніж Сорочинський. А там, можливо, з’явиться сучасний Гоголь, який опише його у своїх творах, — зазначив заступник голови ОДА Ростислав Ботвинов.
Фото прес-служби обласної державної адміністрації.