У Дніпропетровську вчені фіксують спалах масової загибелі голубів. При цьому фахівці поки що не можуть визначити її причини та з’ясувати, наскільки це небезпечно для людей. Вони просять громадян не торкатися руками хворих пернатих і тим паче не займатися їхнім лікуванням, а також нагадують про необхідність дотримання всіх санітарно-гігієнічних норм.

«До нас звертаються люди, і самі ми бачимо, що в місті багато хворих і мертвих птахів, — каже доцент кафедри зоології й екології Дніпропетровського національного університету, кандидат біологічних наук Олександр Пономаренко. — Якщо раніше це були одиничні випадки, то цього літа спостерігали спалах масової загибелі голубів».

Щоб визначити точно, що саме відбувається із птахами, які можуть переносити більше ста захворювань, потрібні дорогі й довгострокові дослідження. За результатами розтинів вчені з’ясували, що голуби, найімовірніше, страждають від вірусу. «У них є синці на внутрішніх органах та інші функціональні порушення», — зазначив біолог.

Дніпропетровська область.