Задля підвищення ефективності роботи парламенту потрібно провести його структуризацію. Про це під час прес-конференції заявив народний депутат від фракції Партії регіонів Михайло Чечетов.

«Нині стоїть питання скорочення мінімальної чисельності фракції до 15—16 осіб. Є народні депутати, які, наприклад, не хочуть залишатись у фракції «Батьківщина», але й не хочуть переходити до фракції Партії регіонів. Вони не хочуть піти в нікуди, розуміючи, що без політичної підтримки працювати буде важко. Тому їм треба надати можливість самоорганізуватися», — сказав народний обранець.

Також М. Чечетов висловив сподівання, що держбюджет на 2014 рік до кінця листопада буде ухвалено та що в ньому обов’язково будуть закладені соціальні компенсатори. Крім того парламентарій підкреслив, що у відносинах України з Росією ніякої війни немає. «У нашому лексиконі стосовно Росії слово «війна» не вживається. У нас є проблеми, які розв’язуватимемо за круглим столом як дві дружні держави. Ми прагнемо підписати Угоду про асоціацію з ЄС, але не протиставляючи себе Митному союзу», — сказав він.

А от народний депутат від фракції КПУ Олександр Голуб вважає, що в парламенті фактично сформувався новий формат більшості, яку об’єднують євроінтеграційні процеси. У зв’язку з цим, за його словами, голосування за низку соціальних законопроектів провалилося. Він упевнений, що Угоду про асоціацію з ЄС буде підписано у Вільнюсі. Після чого, вважає парламентарій, відбудеться здача нашої економіки. Тоді наші ринки заповнюватимуться якісними і дешевими товарами, але що буде з українськими виробниками, побачимо вже на початку наступного року. Тому соціальні питання вирішені не будуть. Як наслідок — зросте безробіття і соціальна нестабільність у країні, вважає він.

Народний депутат від фракції «Батьківщина» Павло Петренко підкреслив, що його політична сила підтримує євроінтеграційні закони не заради політичних амбіцій, а заради майбутнього кожного українця. «Але ми розуміємо, що під приводом євроінтеграційних законів влада протягуватиме лобістські закони. Наше завдання не допускати протягування популістських законів і підтримувати євроінтеграційний курс для забезпечення підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі», — наголосив він.

Щодо соціальних ініціатив парламентарій зазначив, що незалежно від авторів і фракцій, які їх подали, його «Батьківщина» підтримуватиме всі соціальні ініціативи.