Перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Анатолій Максюта визнав, що реальні показники надходжень до держбюджету є гіршими, ніж передбачалося. Незважаючи на зростання на 13 відсотків сільськогосподарського виробництва, промисловість вийшла на мінуси і здобутки селян не перекриють втрати у промисловості. 
Водночас, на думку урядовця, говорити в середині вересня про секвестр бюджету треба дуже обережно. Зважаючи на те, що вже проведено тендери, затверджено видатки, а скорочення бюджету може призвести до зростання кредиторської заборгованості. Тож у Мінекономіки вважають, що переоцінити економічну ситуацію в державі потрібно, але переглядати закон про Держбюджет-2013 наразі недоцільно, бо це може призвести до негативних наслідків. Водночас в уряді очікують, що в другому півріччі ситуація у промисловому виробництві поліпшиться, позитивно вплине на статистичні показники і великий урожай, і за результатами року вийдемо на зростання ВВП, хоча менш, ніж на 3—4 відсотки, як прогнозували на початку року.
Директор департаменту податкового та митного аудита Міндоходів і зборів України Сергій Крухмальов також сподівається, що активність підприємств припаде на ІІІ—ІV квартал року. Великі сподівання в уряду на економічні новації: запровадження трансфертного ціноутворення та фінансових векселів, електронної системи звітності, спрощення митних процедур на кордоні. 80 відсотків митних декларацій нині оформлюють в електронному вигляді. Уряд готує ще низку законодавчих ініціатив. Водночас екс-віце-прем’єр, а нині радник одного із комерційних банків Роман Шпек застерігає уряд від того, що нинішня економічна політика не сприятиме залученню інвестицій та кредитуванню реального сектору економіки. На його думку, держбюджет недоотримує 20—25 млрд. грн. і через штучне стримування курсу долара до гривні. І що всі наявні у держави фінансові ресурси йдуть не на розвиток реального сектору економіки, а на розрахунки за російський газ.
Народний депутат України Віктор Пинзеник (фракція «УДАР») також переконаний, що план виконання Держбюджету-2013 не буде виконано, та його й неможливо виконати. За 8 місяців поточного року держказна недобрала 40 млрд. грн., плюс — ще закладений дефіцит бюджету в 50 млрд. В. Пинзеник критикує урядову політику використання фінансових векселів у розрахунках та відшкодування ПДВ перед виробниками і пропонує взагалі ліквідувати всі податкові пільги та дотації, зокрема, для певних галузей економіки, а також на ціну на газ для населення. На думку депутата, скасування усіх податкових пільг сприятиме конкуренції у бізнесі, яка сьогодні, на його погляд, є нечесною. Скажімо, у кулуарах парламенту говорять про те, що в Україні є одна комерційна структура, яка ввозить нафтопродукти взагалі без жодних податків та зборів.
 
Факт
 
За підсумками січня—серпня 2013 року до держбюджету надійшло 217,6 млрд. грн., що на 3 млрд. грн., або 1,4 відсотка менше, ніж за аналогічний період минулого року. В першому та другому кварталах ВВП скоротився на 1,1 відсотка. Дефляція становить 0,6 відсотка.