Тепер і у луганчан є можливість серйозно займатися хокеєм і фігурним катанням — під час святкування Дня міста тут відкрито Льодову арену. Вона здатна вмістити понад 300 глядачів одночасно. 

Для людей з особливими потребами встановлений спеціальний ліфт, а всі входи-виходи обладнані пандусами. На поле нанесено розмітку офіційного зразка та установлено електронне табло. Передбачається, що тут проходитимуть матчі Чемпіонату України з хокею серед професійних команд у двох національних лігах — професійної та аматорської. Крім того, тут відкриється дитячо-юнацька спортивна школа, в якій діти та підлітки зможуть професійно займатися хокеєм і фігурним катанням.

Під час презентації спортивного об’єкта голова Луганської ОДА Володимир Пристюк висловив упевненість, що «тепер в області з’явилася перспектива в розвитку спорту щонайменше на 20 років». Що це буде не просто спортивна споруда, а центр відпочинку, центр спорту і фізкультури, центр великих перемог. Крім того, Льодова арена — це нагода показати, що Луганщину підтримує держава, бо гроші на будівництво арени були в більшій мірі надані з держбюджету. У відкритті арени також взяли участь віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, а також народні депутати Олександр Єфремов і Борис Колесніков.

О. Вілкул, зокрема, повідомив, що луганська льодова арена — це вже шостий такий спорткомплекс, що побудовані з 2010 року. А найближчим часом відкриється ще одна. Крім того, у рамках підготовки до Євробаскету-2015 буде побудовано сім мультифункціональних арен, які можна буде трансформувати для проведення змагань з 100 видів спорту.

Луганськ.

Народний депутат Борис Колесніков вручає хокейний одяг Олександру Єфремову та міському голові Луганська Сергію Кравченку.

Фото сайта «ОстріВ-Луганськ».