Коли йдеться про повторні вибори народних депутатів в п’яти так званих проблемних округах, то вони матимуть як мінімум дві особливості та одну проблему. Про це під час перебування на Черкащині сказав народний депутат Микола Томенко.
«Першою особливістю буде те, що для опозиційних кандидатів найбільшу загрозу становитимуть не кандидати від влади, а так звані виборчі заробітчани чи політичні невдахи. Незважаючи на те, що три опозиційні фракції —  «Батьківщина», «УДАР» і «Свобода» — задекларували чітку формулу висунення єдиного кандидата від трьох політичних сил, у кожному окрузі набереться до десятка «вічних» кандидатів у Верховну Раду, частина з яких або неадекватно оцінює свою політичну популярність, або звично на виборах заробляє гроші, продаючи членів комісії або надаючи інші послуги більш багатим кандидатам», — зазначив М. Томенко.
За його словами, другою особливістю цих перевиборів буде те, що сьогодні більшість кандидатів від влади приховуватиме свою партійність. А тому, на думку політика, на Київщині та Черкащині кандидати від влади будуть самовисуванцями. «Скоріше за все, це будуть багаті чи надбагаті люди, яких переконають йти на вибори», — сказав політик.