Форум видавців помітно інтелектуалізовується. Відбудеться 39 дискусій. На основі книжки лауреата Пулітцерівської премії Сіддхартхи Мукерджі «Імператор хвороб: біографія раку» обговорять, як цю страшну недугу сприймають у суспільстві, як можна допомогти хворому та членам його сім’ї. Участь у відкритій дискусії візьмуть відомі медики та громадські діячі.
Фокусна тема — «Жінка у світі, що змінюється», на яку організаторів надихнула Ольга Кобилянська, письменниця, яку називають першою українською феміністкою і 150-річчя з дня народження якої відзначається цього року. «Жіноча» програма налічує 20 заходів, серед них: «Історії жінок і жінки в історії», «Авторка і героїня. Жінка в українській літературі», «Жінка-керівник або Чоловічий погляд на управління в культурі».
Увесь тиждень, починаючи з вівторка, пройде під знаком книговидання. 9 вересня з Чернівців до Львова вирушили потягом поети з 16 країн, які візьмуть участь у літературному фестивалі.
Львівському форуму недостатньо вікна в Європу, він відчиняє туди двері. Так вважає президент форуму видавців Олександра Коваль. Вона мріє, щоб Львів повторив долю Лейпцига, який  збирає на книжковому ярмарку 165 тисяч відвідувачів. У місті Лева, де навчається 120 тисяч студентів, на форум видавців приходить 10—12 тисяч представників навчальних закладів.
Львів.