Сьогодні Україна переживає непростий період з точки зору економіки, але це не повинно позначитися на житті людей. Про це Президент України Віктор Янукович сказав під час зустрічі з кандидатами на посаду голів районних державних адміністрацій.
«В Україні, як і у світі, вирує економічна криза. Наше головне завдання у цій ситуації — зробити все, щоб життя у людей як мінімум не погіршувалося», — наголосив Віктор Янукович. «Бюджет 2014 року повинен бути не гіршим, ніж бюджет 2013 року, а кращим», — цитує главу держави його прес-служба.
Одним із важливих інструментів реалізації високого потенціалу розвитку держави Президент назвав поглиблення переробки вітчизняної продукції та сировини. У зв’язку з цим Віктор Янукович наголосив на необхідності модернізації існуючих технологій на відповідних підприємствах, залучення інвестицій.
Політика України в енергетичному секторі спрямована на диверсифікацію постачань природного газу, наголосив В. Янукович. Глава держави підкреслив, що Україна вже почала купувати газ на європейському ринку, який є значно дешевшим. «Ми й далі будемо йти тим шляхом, якщо ми не знайдемо спільної мови з нашими російськими партнерами», — сказав Президент.
За його словами, Україна вже скоротила споживання російського газу. Якщо ми споживали у 2010 році 41 мільярд кубічних метрів газу, то цьогоріч можемо вийти приблизно на 27 мільярдів. В Україні збільшено обсяги видобутку власного газу — з 2010 року на 3 мільярди кубічних метрів. Сьогодні ми видобуваємо вже близько 21 мільярда кубічних метрів власного газу. Видобуток вугілля в Україні збільшився із 69 мільйонів тонн у 2009-му до 86—87 мільйонів тонн у 2013 році.
Президент також підкреслив, що опрацьовується питання вироблення синтетичного газу з вугілля і перебуває на стадії вирішення будівництво трьох заводів із виробництва синтетичного газу.