До кінця вересня кожен дитячий садочок столиці отримає у подарунок набір українських книжок для дітей. Про це повідомив народний депутат, засновник фонду «Рідна країна» Микола Томенко під час презентації у Національній спілці письменників акції «Українська книга — дітям України», котра наразі реалізується у Києві за підтримки ГО «Муніципальна ліга Києва».

За словами М. Томенка, в рамках цієї акції 500 дошкільних закладів столиці до кінця вересня отримають понад 10 тисяч україномовних дитячих книжок, виданих за останні роки видавництвом «Веселка». Серед них — твори для дітей, написані Лесею Українкою, Михайлом Стельмахом, Платоном Вороньком, Григором Тютюнником, Оксаною Іваненко, Дмитром Павличком та іншими українськими письменниками. А також — лічилки, загадки та ноти для розучування пісень.

«На сьогодні дошкільні заклади освіти майже повністю позбавлені уваги держави. Якщо на шкільну освіту ще якось звертається увага, бо друкуються підручники чи методичні матеріали, то дошкільне виховання зараз цілковито перекладене на плечі батьків та небайдужих вихователів. Тому сподіваюся, що наша ініціатива допоможе у навчально-виховному процесі дошкільнят», — зазначив М. Томенко.

Парламентарій повідомив, що ця акція вже відбулася на Хмельниччині та Черкащині, де фондом поширено близько 20 тисяч україномовних книжок для дітей.

Водночас голова Національної спілки письменників Віктор Баранов закликав усіх народних депутатів підтримати цю ініціативу, щоб українська дитяча книжка дійшла до кожного дошкільного закладу України. «Це дуже добра і вкрай важлива ініціатива, і я б хотів, щоб дитячі книжки українською мовою знайшли свого читача, особливо на Сході та Півдні України», — зазначив голова НСПУ.