Україна відповідально ставиться до співробітництва з Венеціанською комісією і прагне послідовно та якісно втілювати в життя її рекомендації, спрямовані на приведення національного законодавства нашої держави у відповідність до європейських норм і стандартів. На цьому наголосив Перший заступник Голови Верховної Ради Ігор Калєтнік (на знімку ліворуч) під час зустрічі з делегацією Ради Європи на чолі з Секретарем Європейської Комісії за демократію через право (Венеціанська комісія) Томасом Маркертом (на знімку праворуч) у п’ятницю.
І. Калєтнік докладно зупинився на роботі над законопроектом «Про прокуратуру», зазначивши, що від моменту вступу України до Ради Європи Верховна Рада у співпраці з низкою європейських інституцій, у тому числі Венеціанською комісією, напрацювала значну кількість документів, в яких викладено нові стандарти діяльності органів прокуратури, котрі можна використати під час реформування прокуратури в Україні. Він висловив сподівання, що найближчим часом Україна отримає від Венеціанської комісії експертні висновки щодо цього важливого законопроекту.
Перший заступник Голови Верховної Ради повідомив, що у четвер парламент включив до порядку денного і направив до Конституційного Суду зміни до Конституції у частині посилення гарантій незалежності суддів, зазначивши, що за це рішення проголосували 377 депутатів, а також призначив дату виборів у п’яти проблемних округах. Він також підкреслив, що процес внесення змін до Конституції є «виваженим, системним і продуманим».
Своєю чергою Т. Маркерт привітав «позитивні кроки, які зробила Верховна Рада останніми днями». «Для нас особливо важливим є рішення щодо направлення змін до Конституції до Конституційного Суду, — наголосив він. — Це засвідчує, що політичні партії можуть об’єднатися в інтересах країни».
Проект закону «Про прокуратуру», Т. Маркерт охарактеризував як «гарне підґрунтя для всебічного реформування прокуратури» і висловив сподівання, що Венеціанська комісія надішле відповідні експертні висновки якомога швидше. 
Прес-служба Верховної Ради України.