В Ужгороді в рамках інтегрованого фізкультурно-мистецького фестивалю «Зірки досяжні» відбувся круглий стіл. Його тема — популяризація і розвиток туризму як ефективного способу оздоровлення людей з обмеженими можливостями, сприяння їхній інтеграції у суспільство. Уперше цей фестиваль відбувся на Закарпатті три роки тому, тоді на обласному рівні. Цьогоріч він отримав статус міжнародного. Адже до Закарпаття з’їхалися учасники як з інших регіонів України, так і волонтери та люди з обмеженими можливостями з Угорщини, Словаччини, Польщі... Загалом — 120 осіб.
«Відсутність бар’єрів і перешкод створює кожній людині умови для втілення творчих задумів, реалізації життєвих можливостей», — відзначив, зокрема, в. о. голови ОДА Іван Качур. В облдержадміністрації переконані: втілюючи такі заходи, Закарпаття переймає європейську естафету щодо покращення умов життя людей з фізичними вадами.
У подальших планах фестивалю — сходження учасників на полонину Руна, яке вже стало традиційним і має глибокий символічний зміст.
Закарпатська область.
 
На знімку: учасники фестивалю під час зустрічі в облдержадміністрації.
Фото надане прес-центром ОДА.