Україна має всі підстави пишатися своєю молоддю — високоосвіченою, сповненою творчою енергією. Про це Президент України Віктор Янукович (на знімку) сказав під час виступу на Всеукраїнському форумі молоді, який проходить у Києві. Глава держави нагадав, що цього року наші школярі вибороли 6 золотих, 6 срібних та 13 бронзових медалей на міжнародних учнівських олімпіадах.
 
Він звернув окрему увагу на підготовку молодих спеціалістів у сфері національної безпеки. За словами Віктора Януковича, йдеться про правоохоронні органи та військові формування, на роботу яких сьогодні є багато нарікань.
Президент України закликав українських ІТ-спеціалістів спробувати себе в реалізації масштабних національних ІТ-проектів, які стали б візитівкою країни. Наприклад, створення потужної національної пошукової системи.
«Уже з університетської лави молодь повинна отримати змогу реалізувати свої знання, свій талант, свої творчі задуми. Таку можливість ми можемо надати в рамках більш тісної співпраці між університетами та діловими колами», — сказав глава держави.
І додав, що влада спільно з молодіжними організаціями має розробити сучасну концепцію виховання молоді, а уряд — щороку передбачати в державному бюджеті необхідні кошти для реалізації молодіжних програм.
Цитата
Президент України Віктор ЯНУКОВИЧ:
«Нині Україна стоїть на порозі відліку нового часу, пов’язаного з модернізацією нашої держави. Упевнений, що саме молодь має взяти найактивнішу участь у цій важливій і відповідальній роботі. Саме молодь має чітко висловити свою позицію за сучасну розвинену демократичну Україну».
Глава держави доручив уряду прискорити реалізацію Державної програми «Доступне житло», розвивати індивідуальне житлове будівництво для молодих сімей у сільській місцевості.
Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).