Учора біля столичної школи №5, що на Печерську, відбулася нечисленна акція. Батьки школярів вимагали не розформовувати 10-й клас. Вони підозрюють, що так школу взагалі можуть закрити, а на її місці спритні ділки розпочнуть забудову.
Інформацію про такий розвиток подій напередодні розповсюдив і народний депутат Олександр Бригинець. Він наголосив, що до нього звернулися батьки і розповіли: їм натякали на те, що на школу не надали фінансування, потім нарікали, що діти погано вчаться тощо. Аж доки на батьківських зборах не повідомили, що на реформування класів надійшов наказ від районного управління Департаменту освіти. А також повідомлення про те, що деякі учні, які вже майже тиждень відходили на уроки в згадану школу, за списками не є учнями цього закладу. Батьки учнів  10-го класу, який керівництво наказало розформувати нібито через недостатню кількість учнів у ньому, спочатку вирішили підписати відмову від навчання в школі, бо побоювалися розправи над їхніми дітьми, але нині виступають проти. Народний обранець звернувся до голови КМДА О. Попова з вимогою публічно пояснити ситуацію.
Тим часом, як зазначив у коментарі «Голосу України» помічник народного депутата Олега Осуховського Олександр Куликовський, батьки вже відкликали свої підписи, бо до 47-ї школи, яку їм запропонували як альтернативу, далеко. Тому вони разом з громадськими активістами мають намір скерувати заяву до Печерської районної адміністрації і хочуть отримати конкретну відповідь, що урешті-решт відбувається.
Як стало відомо, метушня навколо навчального закладу триває давно і колишній її директор усіляко намагався цьому протистояти. Проте тепер його і ще кількох членів педагогічного колективу звільнено, а нова директорка пояснює події нерентабельністю навчального закладу.
 
Активісти намагаються з’ясувати обставини в директора школи Світлани Олексюк (у центрі).
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.