На п’ять років позбавлення волі засуджено підприємця-власника автобуса «Еталон», водій якого 2010 року припустився зіткнення з електровозом на залізничному переїзді Марганець—Нікополь. Тоді загинуло 45 осіб і восьмеро зазнали травм.

Як розповіли кореспонденту «Голосу України» в обласній прокуратурі, вина господаря автобуса полягає в тому, що він допустив до керування транспортним засобом водія, не оформивши з ним трудові відносини як належить. Також не були проведені необхідне навчання, стажування та інструктаж. «Крім цього, підсудний не врахував того, що водій раніше був позбавлений права керувати всіма видами транспортних засобів на строк у один рік, зазначили в прокуратурі. Обвинувачення вважає вирок суду занадто м’яким і має намір оскаржити його в апеляційному порядку.
У будь-якому разі це по-своєму унікальний для регіону випадок, коли покарання несуть не тільки стрілочники, а й власники і керівники. Але, можливо, час ще навчитися давати правову оцінку і діям чиновників. У цьому випадку тих, хто довірив горе-підприємцю обслуговування пасажирського маршруту, абияк перевіряв дотримання на підприємстві правил безпеки і трудового законодавства.
Дніпропетровська область.
***
 
Тим часом на Дніпропетровщині продовжують з’ясовувати обставини ще однієї масштабної ДТП, що сталася в обласному центрі 3 вересня на проспекті Правди. Тоді міліцейський «УАЗ», який рухався на великій швидкості в бік центру міста, несподівано виїхав на зустрічну смугу, де зіштовхнувся з двома іномарками, після чого перекинувся і придавив собою автомобіль «ВАЗ». У результаті аварії потерпіли п’ять осіб, двоє з них — міліціонери (на знімку). Як стверджують працівники ДАІ, що поверталися на базу після чергування, їхню машину підрізав невідомий автомобіль, який зник з місця пригоди. Проте, за даними відеореєстрації, наявність такої машини є сумнівною.
Фото Миколи М’ЯКШИКОВА (Укрінформ).