10—15 вересня у Львові відбудеться ХХ Міжнародний книжковий форум видавців. Він має вкотре довести, що є епіцентром сучасного українського літературного процесу та книжкового бізнесу.
На ювілейному книжковому фестивалі буде представлено 362 автори та 220 видавців із 23 країн. Про це повідомила президент форуму Олександра Коваль.
Утім, участь у заході візьмуть не тільки письменники, поети, митці, культурні діячі, а й науковці, журналісти, перекладачі, літературні та мистецькі критики з України та зарубіжжя.
Усі охочі матимуть нагоду відвідати популярний на форумі і найбільший у світі ярмарок української книги, на якому будуть представлені всі вітчизняні видавництва, зазначила О. Коваль.
Окрім того, цими днями у Львові відбудуться Всеукраїнський конкурс «Найкраща книга форуму», Ніч поезії та Ніч музики нон-стоп, захід «Молода Республіка Поетів», Бібліотечний форум тощо.
У рамках акції «Третій вік: задоволення від читання» пенсіонерів запрошують відвідати заходи безплатно, вони отримають знижку 20 гривень на придбання книжок вітчизняних видавництв.
На форумі видавців, який є одним з найбільших літературних фестивалів у Європі, цього року вперше надаватимуть статус почесного гостя. Його отримала Республіка Польща, яка представить окрему програму, що складається з понад півсотні заходів.