І досі не розпочалися заняття в загальноосвітній школі І—ІІ ступенів, що в селі Осівці Камінь-Каширського району. Батьки відмовляються відправляти своїх дітей у напіваварійні будівлі, споруджені з будматеріалів, взятих з колишніх клунь селян, репресованих в 1947 році. Понад 200 учнів цього навчального закладу потерпають від темряви в класах, холоду і побутових незручностей. Терпець батькам урешті-решт урвався і вони вимагають від обласної та місцевої влади розпочати в селі будівництво нової школи.
Про ситуацію в Осівцях 2 вересня йшлося на оперативній нараді в облдержадміністрації і 3-го — на сесії облради. Голова ОДА Борис Клімчук на обох форумах пообіцяв, що будівництво комплексу школа-дитячий садочок в Осівцях розпочнеться з травня наступного року.
Голова районної ради Віктор Сус і голова райдержадміністрації Іван Вовк у телефонній розмові з кореспондентом «Голосу України» запевнили, що зроблять усе, щоб швидше втілити цей проект у життя. А поки що подбають про створення максимально сприятливих умов для навчання дітей у вже наявних приміщеннях. Батьки ж чекають, доки отримають документальне підтвердження намірів влади звести в селі в стислі терміни навчальний заклад.
Волинська область.