Позавчора на тренувальній базі київського «Динамо» в Кончі-Заспі тренер національної збірної України Михайло Фоменко (на знімку) провів традиційну прес-конференцію перед кваліфікаційним матчем ЧС-2014 проти збірної Сан-Марино. Нагадаємо, що цей поєдинок відбудеться завтра на «Арені Львів».

— Список гравців вам відомий, — почав розмову Михайло Іванович. — Усі приїхали, але є певні проблеми зі здоров’ям у деяких гравців. Проте лікарі працюють і обіцяють, що все буде гаразд.

— Чи буде зустріч у Львові для вас справді відповідальною?

— Не можна поблажливо ставитися до суперника і поєдинок із ним не треба вважати другорядним. Досвід свідчить, що сюрпризи траплялися в багатьох турнірах. Будь-якого суперника треба поважати. А ще слід не забувати, що ми граємо для глядачів. Їх прийде понад 30 тисяч і хіба можливе таке, що наші футболісти гратимуть не на повну потужність. Діючи впівсили, перемагати важко. Отже, потрібне серйозне ставлення. Втрачати очка нам зараз не можна. Думаю, гра буде нелегкою для нас. Дехто каже, що сан-маринці, мовляв, не професіонали... Ви пам’ятаєте, як я свого часу був непрофесіоналом, але тоді ми вигравали і Кубок кубків, і Суперкубок Європи.

— Чи бачили відеозаписи матчів за участю збірної Сан-Марино?

— Так, з Польщею, Англією та Чорногорією.

— Як оцінюєте нинішню форму гравців атаки нашої збірної?

— Нападники демонструють гарну форму, забиваючи м’ячі у ворота суперників. Але це клубний рівень, а тепер вже треба демонструвати клас і в збірній. Сподіваюся, вони впораються з цим завданням успішно.

— Чи важливо забити якнайбільше м’ячів, адже їх кількість, зрештою, може бути важливим чинником на фініші?

— Налаштовуємо наших футболістів так, щоб вони викладалися повністю в кожному поєдинку.

— У якому місті вам грати комфортніше?

— Ми провели дві зустрічі в Києві та одну в Одесі. Однак хоч би де ми виступали, то граємо в Україні. Вдома добре всюди. Не думаю, що у Львові нас будуть освистувати. Але якщо не відповідатимемо своєму рівню і не показуватимемо якісної гри, тоді й реакція трибун буде відповідною. Гравці це чудово розуміють, тому й відчувають легке хвилювання перед кожним матчем.

Фото Павла КУБАНОВА.