На нараді Партії регіонів попередньо було ухвалено рішення дозволити депутатам самостійно визначатися з голосуванням стосовно законопроекту про протидію дискримінації. Про це заявив на вчорашньому брифінгу народний депутат Вадим Колесніченко (на знімку). «Навіть якщо буде рішення фракції, що ми зобов’язані проголосувати за цей проект закону, я за нього не голосуватиму», — наголосив парламентарій.
«Фракція Партії регіонів достатньо демократична, у нас широке коло для внутрішньопартійної дискусії. У мене була офіційна заява, яку я ще раз можу підтвердити. Це стосується законопроекту про внесення змін в деякі законодавчі акти України щодо протидії дискримінації в Україні», — пояснив регіонал.
Також В. Колесніченко під час брифінгу представив видання «Європейський вибір України: через одностатеві стосунки?». Книгу підготували міжфракційне депутатське об’єднання Верховної Ради на підтримку канонічної православної церкви спільно з громадськими організаціями. Видання вийшло накладом вісім тисяч примірників російською та українською мовами, розповсюджується безплатно. Книгу отримають народні депутати, Президент і члени уряду.
За його словами, країни, які узаконили гомосексуальну орієнтацію, переживають серйозну демографічну кризу. Згідно з соціологічним опитуванням компанії GFK Ukraіne, проведеного цього року, 95% наших громадян виступають проти одностатевих шлюбів.
Парламентарій також зазначив, що серед гомосексуалістів у рази вище рівень захворюваності на СНІД, самогубств, психічних відхилень. «Якщо наша країна піде цим шляхом, то ми зруйнуємо останній стабільний соціальний інститут — сім’ю, її традиційні цінності, систему виховання, формування у дітей принципів добра і зла», — підкреслив В. Колесніченко.