Вечірнє засідання 3 вересня
Народні депутати прийняли за основу і в цілому як закон (290 голосів — «за») законопроект про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України (щодо попереднього розгляду законопроектів у комітетах). Законом внесено низку змін до статей 93 та 145 Регламенту парламенту в частині підготовки та надання комітетами висновків і пропозицій відносно законопроектів, внесених суб’єктами права законодавчої ініціативи на розгляд Верховної Ради.
У першому читанні схвалено проект закону про внесення змін до деяких законів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за дітьми-інвалідами та інвалідами І групи. Під час обговорення йшлося, що нині діти-інваліди, котрі виховуються у своїх сім’ях, отримують державну допомогу 894 гривні. Тоді як діти-інваліди, котрі мають статус сироти і над якими оформлено опіку, — 3300 гривень. Законопроект передбачає виправити нерівність, яка утворилася. Запропоновані зміни передбачають, що одному з батьків, усиновителів, опікуну, піклувальнику надбавка на догляд за дитиною-інвалідом підгрупи А призначається незалежно від факту роботи, навчання чи служби. А розмір компенсаційної виплати доглядальникам за дитиною-інвалідом, а також одному з батьків чи подружжю інваліда І групи підгрупи А не може бути нижчим аніж прожитковий мінімум для працездатної особи на місяць, встановлений на день виплати.
Законопроекти про внесення змін до деяких законів України з питань пенсійного забезпечення та про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку сільського господарства, якими, зокрема, передбачалося відтермінувати до 1 січня 2015 року розробку проектів землеустрою, що забезпечують еколого-економічне обґрунтування сівозміни та впорядкування угідь, відправлено на доопрацювання.