Голова Верховної Ради України Володимир Рибак у понеділок провів зустріч з представниками громадянських рухів, зокрема, руху «Чесно» і «Відкритої громадянської платформи».
Під час зустрічі обговорювалися питання щодо прозорості роботи вищого законодавчого органу держави, доступності для журналістів і представників громадських організацій засідань комітетів та інших питань роботи парламенту, що становлять суспільний інтерес.
В. Рибак у цьому контексті підкреслив, що Верховна Рада України є відкритим законодавчим органом і «будь-які питання мають вирішуватися лише шляхом голосування».
Керівник парламенту зазначив, що нині треба зробити все, щоб бійки і силові протистояння відійшли в історію. «Сьогодні треба дати рівні можливості для висловлення думок як більшості, так і опозиції, на всі запитання треба знайти відповіді у стінах парламенту, а не на вулицях», — підкреслив В. Рибак, вкотре наголосивши, що «за це наші виборці віддали свої голоси».
Як позитив В. Рибак відзначив зрушення у питанні персонального голосування, підкресливши, що «тут немала заслуга журналістів і громадських рухів». «Щоразу під час засідань я хочу, щоб усі депутати були присутніми на засіданні, дотримувалися Регламенту, виконували його», — сказав керівник парламенту.
Під час обговорення питання доступу громадян на засідання парламентських комітетів Голова Верховної Ради зазначив, що «до розгляду питань на комітетах мають залучатися фахівці, спеціалісти, журналісти, представники громадських організацій».
Він повідомив, що має намір особисто побувати на засіданнях комітетів, побачити їхню роботу, адже «кожен законопроект до входження у сесійну залу повинен ретельно опрацьовуватися в комітетах». В. Рибак, звертаючись до учасників зустрічі, висловив готовність до співпраці і діалогу, закликав їх інформувати, надавати пропозиції, які сприяли б розвитку демократичних принципів у роботі Верховної Ради й усього суспільства.
 
Цитата
 
Голова Верховної Ради Володимир РИБАК: «Ми ж ідемо до Європи, то й стандарти в усьому повинні бути європейські».
 
Прес-служба Верховної Ради України.