Нинішнього року в харчовій і переробній промисловості Сумщини одночасно реалізується 37 інвестиційних проектів загальною вартістю майже 145 мільйонів гривень. Інвестиційні вливання спрямовують на технічне переоснащення виробництва, зменшення його енергоємності, збільшення обсягів та асортименту продукції, поліпшення її якості. Найбільші із проектів реалізуються на ПАТ «Крафт Фудз Україна» — 76,6 мільйона, ТОВ «Роменський завод продовольчих товарів» — 12 мільйонів, ПАТ «Охтирський пивзавод» — 3,2 мільйона гривень.
Реалізація цих проектів, — вважають в області, — забезпечить подальший приток інвестицій в аграрний сектор регіону, створення нових робочих місць, розвиток сільських територій та повністю гарантуватиме його продовольчу безпеку.
На Сумщині вже працює 75 переробних підприємств, а питома вага області становить майже 10 відсотків загальнодержавного виробництва сирів жирних, майже 6 відсотків — вершкового масла, 5 — мороженої свинини та понад 3 — хлібобулочних та кондитерських виробів, а також яловичини і телятини.
Сумська область.