Незвичний позов до Львівського окружного адміністративного суду подала громадська організація «Молодь за розвиток Львівщини». Її керівник Богдан Хруставчук просить суд визнати бездіяльність Львівської облдержадміністрації та голови ОДА щодо ремонту доріг.

Активісти вважають, що позов — лише перший крок до широкого громадського руху за якісні дороги, що має об’єднати громадські організації, підприємців, усіх, хто обурений станом автошляхів у регіоні.
У бюджеті закладено десятки мільйонів гривень, тільки вчасно вони не дійдуть до ремонтників. Причина — громіздка бюрократична процедура різних погоджень і штучне затягування часу чиновниками.
«На момент подачі судового позову фінансування обласної програми з ремонту доріг так і не розпочато, — прокоментував ситуацію «Голосу України» голова громадського об’єднання «Молодь за розвиток Львівщини» Богдан Хруставчук. — Якщо візьмуться до роботи, то пізно восени, коли стоятиме волога погода. Змінити ситуацію може лише голова ОДА, бо процес освоєння коштів навмисне штучно затягують, щоб потім повернути їх у бюджет».
Молодіжна організація хоче перервати цю традицію і запропонувати чіткий механізм контролю влади.
Нагадаємо, з обласного бюджету на дороги виділили 64 мільйони грн., плюс 95 мільйонів субвенції з державного бюджету на утримання вулиць та комунальних шляхів. Додатково загальна сума субвенцій обласного бюджету становить 52 мільйони грн. Здавалося б, солідні кошти.
Львівська область.