Олександр ЄФРЕМОВ (голова фракції Партії регіонів):
— Сьогодні країна й суспільство перебувають біля стратегічного рубежу. Ми впритул підійшли до підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Євроінтеграція — це не примха чиновників або політиків, а чинник об’єктивної реальності, зумовлений розташуванням нашої країни в центрі Європейського континенту та бажанням більшої частини суспільства. Керуючись цією логікою, ми зберігаємо і прагнемо розбудовувати рівні відносини з традиційними та історичними партнерами-друзями: Російською Федерацією, країнами Євразійського співтовариства, іншими світовими лідерами й новими центрами економічного розвитку. Керівництво держави не будує нових бар’єрів, а прагне до партнерства на вищому рівні. Ні ЄС, ні Митний союз не принесуть нам багатство й стабільність, якщо ми самі не проведемо докорінну модернізацію держави. Крок за кроком ми будуємо платформу для довгочасного економічного зростання і підвищення добробуту людей.
Арсеній ЯЦЕНЮК (голова фракції «Батьківщина»):
— На порядку денному України — два питання. Перше — підписання Угоди з ЄС. Друге — подолання економічної кризи, безробіття, підняття пенсій і зарплат. Для того, щоб Україна підписала угоду з ЄС, треба дуже багато зробити. На жаль, залишилося не так багато часу. Три ключові параметри, які Рада ЄС поставила перед нашою країною як передумови підписання цієї угоди, на жаль, досі не розв’язано.  Друге: прийняття нового закону України про прокуратуру і внесення змін до законодавства про судочинство. Ми очікуємо на висновок Венеціанської комісії і окремо наголошуємо на тому, що українська прокуратура повинна перестати бути місцем для заробляння грошей і має стати органом, який захищає права і інтереси громадян. Після висновків комісії українська опозиція буде готова голосувати за той закон, який відповідає європейським стандартам. 
Ми здивовані також позицією Президента щодо реальної ситуації між Україною і Росією. Це не є торговельна війна. Це зазіхання Російської Федерації на суверенне право української держави і українського народу визначати, куди нам іти, з ким нам бути і куди приєднуватися. Ми вимагаємо від українського уряду чіткого плану дій і чіткої реакції. 
Олег ТЯГНИБОК (голова фракції ВО «Свобода»): 
— Президент мав би роздавати наряди своїй фракції Партії регіонів.
Скажіть мені, будь ласка, чи вони хочуть реформувати судову, правоохоронну системи, чи для них важливо ухвалити такі законопроекти, за якими українська держава могла б розвиватися та мати перспективи? Представники так званої більшості дбають лише про свої статки, а їхні розмови про євроінтеграцію — це тільки ситуативний бізнес-інтерес. Вони фактично захищають свої мільярди в офшорних зонах і хочуть це робити, нібито інтегруючись в Європу.
Для Всеукраїнського об’єднання «Свобода» захист мільйонів українців — це і є євроінтеграційний напрям. Тому націоналісти борються за те, щоб Україна отримала позитивний відгук і щоб у листопаді було підписано Угоду про асоціацію з ЄС. Бо вступ до Європи унеможливить підписання будь-яких договорів із Митним союзом і Росією. Тому наше основне гасло сьогодні — «Геть від Москви!».
Віталій КЛИЧКО (голова фракції «УДАР»):
— Ми розпочинаємо чергову сесію Верховної Ради. Сесію, що має стати історичною, визначить долю України на десятки років уперед. І від нас залежить дуже багато. У першу чергу я говорю про підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Вирішальна роль у підписанні належить саме парламенту. Ми повинні пам’ятати, що європейський вибір є волею переважної більшості українців. Тепер свій європейський статус має продемонструвати парламент. 
Як нагадування про те, що важливий кожен сесійний день, наша фракція носитиме європейську символіку доти, доки не відбудеться саміт у Вільнюсі. 
У нас катастрофічно мало часу. Без змін підходу до організації роботи парламенту неможливо працювати ефективно. Ми бачимо роль опозиції і фракції «УДАР» у тому, щоб зміст законів, які тут ухвалюватимемо, відповідав європейським стандартам. Тому наполягаю на створенні робочої групи, куди на паритетних засадах мають увійти представники всіх фракцій, що виступають за євроінтеграцію. Ця група має напрацювати таку редакцію законів, необхідних для підписання Угоди про асоціацію з ЄС, яка отримає підтримку конституційної більшості у цій залі.
Петро СИМОНЕНКО (голова фракції КПУ):
— У нас різко скорочується золотовалютний резерв і знищені ті основні галузі промисловості, які дають можливість створювати робочі місця, наповнювати державний бюджет, зберегти науку, запроваджувати нові технології. Ми забули про українську радіоелектроніку, сільське машинобудування і літакобудування. 
Починається бюджетний процес. А хто наповнюватиме державну казну? Треба радикально змінювати підходи в організації роботи. Комуністи запропонували на підставі своєї антикризової програми пакет реальних законодавчих актів, які захищають українську економіку, перерозподіляють надприбутки від олігархів до державної скарбниці і спрямовують їх на реальну підтримку наших знедолених верств населення.
Євроінтеграція. Стратегічний вибір повинен робити народ України, а не олігархи. Треба насамперед захистити українського виробника, а потім говорити про європейські цінності.