У День знань Президент України Віктор Янукович (на знімку) узяв участь в урочистій лінійці з нагоди початку нового навчального року в загальноосвітній школі №78 Києва.

«Я хочу всіх привітати із Днем знань, яким традиційно кожного року ми відкриваємо двері наших навчальних закладів. Як завжди, ми будемо відкривати нові школи», — сказав Президент під час виступу, додавши, що 1 вересня в Україні відкрито 11 нових шкіл.

Глава держави наголосив, що національний проект «Відкритий світ» дасть змогу забезпечити всі школи країни сучасним комп’ютерним обладнанням, значно підвищити якість освіти.

«Отримання планшетів сьогодні учнями — це перший крок. Наступні кроки — це розширення знань в інформаційних технологіях, в ІT-технологіях. Ми будемо робити мережу навчальних закладів, які матимуть спеціалізацію, і одна спеціалізація — це інформаційні технології та ІT-технології», — сказав Президент під час виступу.

За його словами, цього року проектом буде охоплено понад дві тисячі шкіл. Перший етап уже реалізується в 54 школах в усіх регіонах України.

«Ми намагаємося створити рівні можливості для кожного учня, незалежно від достатку батьків і незалежно від того, в якому регіоні розташовується школа: чи в Києві, чи десь в якомусь регіоні в сільській місцевості. Це дуже важливо», — наголосив Віктор Янукович.

Глава держави ще раз привітав учнів школи №78 зі святом та початком нового навчального року. «Я бажаю вам, щоб у вашому житті завжди була можливість себе реалізувати, а ви до цього прагнули. Будьте щасливі», — сказав він.

Фото Андрія МОСІЄНКА (прес-служба Президента України).