Брифінги

Робота третьої сесії не буде спокійною, тому що країна наближається до президентських виборів. Таку думку під час учорашнього брифінгу висловив Голова Верховної Ради Володимир Рибак. Зокрема, за його словами, потенційні кандидати в Президенти критикуватимуть один одного, потім на якомусь етапі об’єднаються і критикуватимуть владу. «Але моє завдання зробити рівні умови для опозиції і більшості», — підкреслив В. Рибак.

Крім того, глава парламенту вважає, що євроінтеграційні законопроекти будуть підтримані більшістю голосів. «У вересні-жовтні ми повинні виконати свої обов’язки перед європейським парламентом, зокрема, це стосується ухвалення проектів законів про прокуратуру, судову систему, виборче законодавство», — зазначив він.

Володимир Рибак нагадав, що вибори мають відбутися у понад ста органах місцевого самоврядування, і, зокрема, у п’яти обласних центрах відсутні міські голови. Також потрібно проводити вибори до Верховної Ради у проблемних округах. «Я зберу на цьому тижні керівників фракцій для визначення дати проведення парламентських перегонів. Сподіваюся, вже цього року парламент запрацює у повному складі», — підкреслив керівник парламенту.

А що стосується київських виборів, зазначив він, це питання потрібно розглядати з точки зору рішення Конституційного Суду.

В. Рибак сказав, що звернеться до Генерального прокурора та міністра внутрішніх справ з листом для отримання інформації щодо недавніх подій у Київраді. «Я ніколи не підтримував жодних протиправних дій у Верховній Раді та в інших містах. Так не може бути в цивілізованій державі», — наголосив він.