Львівщина другий рік посідає перше місце в Україні за кількістю випускників, що нагороджені золотими та срібними медалями. І саме цей передовий регіон виступив з ініціативою змінити порядок відзначення школярів. Про це повідомив в. о. директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Михайло Брегін.
«Ми перевірили, яку кількість балів під час незалежного оцінювання знань отримали медалісти, — розповів він на розширеній колегії департаменту. — Під контроль узяли всі школи області. Результати виявилися не такими, на які сподівалися».
Тому департамент освіти і науки Львівської ОДА звернувся до профільного міністерства з пропозицією внести зміни в порядок нагородження золотими і срібними медалями: остаточні рішення приймати лише після незалежного оцінювання знань.
Виявилося, що чимало медалістів не підтвердили своїх досягнень. Так, у Львові одна з випускниць отримала більшу кількість балів, аніж медалісти з її школи, і успішно вступила на навчання до Національного університету імені Івана Франка. І випадки, коли підприємливі педагоги плодять сумнівних медалістів, далеко не поодинокі.
Львів.