У курортному місті завершується проект заохочення земляків до встановлення будинкових лічильників тепла у багатоповерхівках. На його реалізацію з міського бюджету виділили 130 тисяч гривень. Із цих коштів стимулювалась ініціатива мешканців багатоповерхівок, які погоджувалися співфінансувати монтаж теплолічильників у своїх підвалах. При цьому було визначено, що з кожної квартири збиратимуть не більше 200 гривень, решту продавцям приладу та виконавцям робіт доплачуватимуть із міської скарбниці.

Зазначимо, що саме висока вартість цього обладнання — одна з головних перепон на шляху до повсюдного встановлення будинкових лічильників тепла. Та завдяки тому, що платити треба лише частково, у Миргороді вже скористалися і, власне, реалізували цю пропозицію міської влади мешканці п’яти багатоповерхівок. Ще стільки само будинків обладнають відповідними приладами після виготовлення проектно-кошторисної документації та технічних висновків експертів.

Судячи з усього, ті, хто живе у тих «рукавичках», не прогадали. Бо ініційований керівниками міста проект — короткотерміновий. У наступному році тим, хто захоче встановити лічильники тепла, доведеться стовідсотково фінансувати це «задоволення» з власних гаманців. Або ж платити по півтисячі гривень за «нормативне» тепло, яке гріє почасти умовно...

Полтавська область.