Художня гімнастика. Київ. Чемпіонат світу. Перший вид змагань — вправи з обручем завершився тріумфом української гімнастки. Золоту медаль виборола Ганна Різатдінова (на знімку), котра набрала 18.266 бала. «Срібло» і «бронза» у росіянок. Відповідно Яни Кудрявцевої (18.250) і Маргарити Мамун (18.233).
Хоч для 20-річної Ганни улюблена вправа зі стрічкою, але перший свій світовий титул, як бачимо, вона здобула у вправах з обручем. Свій шлях у художній гімнастиці вона починала п’ятирічною у групі Вероніки Бєляєвої. Тепер вона представляє знамениту київську Школу Дерюгіних.
Перед цим новоспечена чемпіонка світу посідала призові місця на чемпіонатах світу (в команді), турнірах Гран-прі та Кубка світу. Її наставниці Альбіна Миколаївна та Ірина Іванівна Дерюгіни відзначають насамперед великий талант своєї підопічної, а ще чесність, працелюбство, дисципліну, високу самовіддачу, неординарність, вміння перебувати в тонусі.
На жаль, нашу радість затьмарила груба помилка організаторів, яка може перерости у міжнародний скандал. Під час нагородження гімнасток замість українського гімну на честь переможниці Різатдінової залунав... російський. Щоправда, через 5—7 секунд діджей увімкнув потрібну мелодію.
«Я вже побачила, як піднімається прапор, і лише через кілька миттєвостей зрозуміла: щось пішло не так», — зізналася сама Ганна.
За словами гімнастки, її це обурило і навіть образило. «Тим більше у себе вдома. Що за справи взагалі? Хтось не звик до перемог України — можу пояснити цю ситуацію тільки так. Усе «золото» зазвичай вивозять росіянки, і їхній прапор піднімається куди частіше».
Першого дня світового чемпіонату в Києві учасниці розіграли нагороди ще й у вправах з м’ячем. 1. Мамун — 18.516; 2. Кудрявцева — 18.350; 3. Мілітіна Станюта (Білорусь) — 18.166.
 
Фото Павла КУБАНОВА (спеціально для «Голосу України»).