На третій сесії планують розглянути близько 500 законопроектів
 
Напередодні відкриття третьої сесії Верховної Ради сьомого скликання Голова Верховної Ради Володимир Рибак дав інтерв’ю журналістам кількох засобів масової інформації.
Керівник парламенту, як повідомляє прес-служба Верховної Ради, окреслив найважливіші напрями парламентської роботи на найближчу перспективу. Зокрема, він прогнозує, що новий політичний сезон буде насиченішим. 
Нова сесія, за його словами, має розглянути понад 500 законопроектів, серед яких і ті, які необхідні для підписання угоди про євроінтеграцію, про ефективну співпрацю з Російською Федерацією, законопроекти, які покликані вирішити соціальні питання, економічного та бюджетного спрямування.
Голова Верховної Ради повідомив, що направив до кожного парламентського комітету щорічне Послання Президента України В. Януковича з тим, аби народні депутати опрацювали подані пропозиції і вийшли з ініціативою ухвалення необхідних для цього законів.
В. Рибак також заявив, що керівництво парламенту має намір брати участь у роботі парламентських комітетів. «Я підпишу найближчим часом графік, за яким я особисто і всі заступники братимемо участь у засіданні комітетів», — сказав він і підкреслив, що парламентські комітети є головним майданчиком роботи Верховної Ради.
Керівник парламенту наголосив, що він особисто візьме участь у частині засідань комітетів парламенту, та висловив сподівання, що з цього питання буде досягнуто порозуміння з керівниками фракцій та головами комітетів. Такий формат роботи, на думку Голови Верховної Ради України, допоможе уникнути у сесійній залі блокувань та протистоянь.
Докладніше —  у наступному номері газети.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.