Створення індустріального парку в Кіровоградській області було одним із ключових питань під час зустрічі Президента України Віктора Януковича з головою Кіровоградської обласної державної адміністрації Андрієм Ніколаєнком.

«Ми хочемо, щоб він увійшов до десяти пілотних індустріальних парків, що надасть серйозного поштовху для розвитку промисловості», — сказав голова Кіровоградської ОДА після зустрічі. За його словами, вже є попередні домовленості з іноземними інвесторами.

Крім того, А. Ніколаєнко повідомив, що на Кіровоградщині успішно реалізовуються проекти в аграрній сфері. «У нас збудовано кілька серйозних підприємств», — сказав він, повідомивши також, що в жовтні-листопаді цього року буде готовий до здачі річковий термінал.

Під час зустрічі також йшлося про відновлення роботи Олександрійського буровугільного комплексу та будівництво заводу з виробництва ядерного палива.

А у Волинській області на виконання доручення глави держави буде створено систему кардіологічної допомоги. Про це повідомив голова обласної державної адміністрації Борис Клімчук після зустрічі з Президентом України Віктором Януковичем.

За словами Б. Клімчука, в обласній клінічній лікарні вже створено сучасний кардіологічний центр, який дає змогу проводити унікальні операції на серці. Крім того, завершуються роботи зі створення кардіологічного центру екстреної медичної допомоги в Луцьку.

«Завдяки реалізації цих доручень Президента ми вже рахуємо кількість врятованих життів на сотні й сотні людей, які отримують вчасну кардіодопомогу», — сказав Борис Клімчук.

 

Крім того, Б. Клімчук зазначив, що у Волинській області успішно реалізовується програма запобігання підтопленням паводковими водами, яку було прийнято на виконання доручення Віктора Януковича, повідомляє прес-служба Президента.