Арену будують за литовським проектом, а в аеропорту з’явиться нова злітно-посадочна смуга
 
Учора віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул (на знімку) відвідав з робочою поїздкою Одеську область. Він ознайомився з будівництвом спортивної арени в Одесі, де в 2015 році будуть проводитися матчі Чемпіонату Європи з баскетболу. Про це інформує кореспондент «Полеміки».
Як повідомив представник генерального інвестора Олег Бичков, арену будуватимуть за литовським проектом на площі в 6 гектарів. Місткість її — понад 6 тисяч глядачів. Загальна вартість будівельних робіт — 280 мільйонів гривень. Термін здачі об’єкта — грудень 2014 року. Остаточно його буде прийнято інспекторами ФІБА не пізніше лютого 2015 року.
Нині жодних організаційних труднощів будівельники не мають. Однак є певні складності з технічною зоною і прибережним розташуванням. У зв’язку з цим будівельники зміцнюватимуть котлован і ставитимуть стовщену плиту, куди заллють до тисячі тонн бетону.
Олександр Вілкул провів нараду в міжнародному аеропорту «Одеса». Як відомо, 28 серпня Кабінет Міністрів затвердив проект реконструкції злітно-посадочної смуги міжнародного аеропорту «Одеса» вартістю 1,68 мільярда гривень. Реконструкція термінала буде проведена за рахунок приватних інвесторів, які вкладуть у будівництво 60 мільйонів доларів США, а будівництво злітно-посадочної смуги вартістю 1,68 мільярда гривень профінансує Державний бюджет України. За прогнозами експертів, після реконструкції одеського аеропорту збільшиться пасажиропотік у 2,5 разу.
Завершилася робоча поїздка віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула участю в роботі виїзного засідання колегії Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства з підготовки об’єктів ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період.
Одеса.