У Києві триває XXXІІ чемпіонат світу з художньої гімнастики. Така подія, як уже зазначалося, в Україні відбувається вперше. Історія цих турнірів почалася 1963 року в Будапешті (Угорщина).
Варто нагадати, що наша столиця 2004 року приймала чемпіонат Європи серед «художниць», в якому змагалися спортсменки із 27 країн. Нинішня подія значно грандіозніша, вона зібрала близько 300 учасниць із 59 країн планети.
Серед них лідери нинішнього сезону — Ганна Різатдінова та Аліна Максименко (Україна), Маргарита Мамун, Яна Кудрявцева (Росія), Мелітіна Станюта і Катерина Галкіна (Білорусь), Сильвія Мітєва (Болгарія), Нета Рівкін (Ізраїль) та інші. За перипетіями чемпіонату спостерігає президент Міжнародної федерації гімнастики (FІG) Бруно Гранді.
Учора змагання тривали до пізнього вечора, розігрувалися комплекти нагород. Першими у програмі змагань значилися фінали у вправах з обручем і м’ячем.
Сьогодні визначаться переможці і призери у вправах із булавами та стрічкою. Фінал в особистому багатоборстві призначено на 30 серпня, багатоборство в груповій першості — на 31 серпня. Чемпіонат світу завершиться 1 вересня фіналами в окремих видах групової першості.
Українська гімнастка Вікторія Шинкаренко виступає під час урочистої церемонії відкриття Чемпіонату світу з художньої гімнастики.
 
Фото Євгена МАЛОЛІТКИ/УНІАН.