Сучасна установа з максимально зручними, комфортними умовами розташувалася в Ужгороді на вул. Капушанській, 92.
У церемонії відкриття центру взяли участь Генеральний консул Республіки Польща у        Львові Ярослав Дрозд, Генеральний консул Угорської Республіки в Ужгороді Йожеф Бачкаї, Генеральний консул Словацької Республіки в   Ужгороді Янка Буріанова, голова обласної ради Іван Балога, заступник голови ОДА Михайло Попович, ужгородський міський голова Віктор Погорєлов, представники товариства польської культури Закарпаття...
Як зазначив Ярослав Дрозд, таке рішення є продуманим, оскільки досі закарпатцям отримати шенгенську візу через польські консульські установи у Львові та Івано-Франківську було складно. Це було пов’язано зі значними затратами часу та коштів. Відтепер потрібно лише підготувати документи, записатися за телефоном на прийом, прийти в призначений час, заповнити анкету, здати документи і чекати на візу. За наявності всіх необхідних і правильно оформлених документів шенгенську візу Польща обіцяє оформляти для закарпатців упродовж тижня. Коштуватиме вона стандартно: 35 євро, послуги — 18 євро.
— Ми зацікавлені в активізації співпраці із Закарпаттям. Тому далі на порядку денному не менш важливе питання — відкриття пішохідного та велосипедного переходу «Лубня—Волосате» на українсько-польському кордоні, — підкреслив Ярослав Дрозд.
Іван Балога щиро подякував Ярославу Дрозду і висловив упевненість, що центр не тільки полегшить життя краян, а й дасть змогу розширити горизонти культурної, туристичної та економічної співпраці, контактів між людьми і родинних зв’язків. І сприятиме наближенню України до Європейського Союзу.
Наприкінці церемонії Генеральний консул Республіки Польща у  Львові разом з присутніми керівниками області та міста перерізав символічну червону стрічку (на знімку).
 
Закарпатська область.
 
ДОВІДКОВО
 
Нині 12 самоврядних органів Закарпаття успішно співпрацюють із самоврядними громадами Польщі. Крім того, Підкарпатське воєводство Республіки Польща разом із Закарпатською областю входять до складу Міжрегіональної асоціації «Карпатський єврорегіон», здійснюють низку спільних проектів у рамках програм транскордонного співробітництва з країнами Євросоюзу.
Фото надане прес-службою облради.