На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Рибак у своєму виступі на серпневій конференції «Нові стандарти освіти як необхідна умова підвищення її доступності та якості». У заході, який відбувся учора в Центрі культури та мистецтв Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут», окрім глави парламенту, взяли участь голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, голова Київської обласної ради Олександр Качний, голови місцевих рад та районних державних адміністрацій Київської області, а також керівники закладів освіти, учні, профспілковий актив області, представники громадських організацій.
У фойє ЦКМ НТУ «КПІ» розгорнулася педагогічна виставка «Освіта Київщини-2013», на якій представлено здобутки закладів освіти і педагогів області, зокрема електронні навчально-методичні комплекси, розроблені працівниками Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів. Також можна було ознайомитися з виставкою дитячих творчих робіт і науково-методичною та фаховою літературою видавництв України.
Перед початком конференції, у рамках програми «Шкільний автобус», Голова Верховної Ради В. Рибак і голова Київської обласної державної адміністрації А. Присяжнюк передали представникам районних відділів освіти ключі від 12 нових шкільних автобусів.
Під час заходу А. Присяжнюк нагадав, що 2013 рік Президент Віктор Янукович оголосив Роком дитячої творчості. Тож тільки за минулий навчальний рік, за словами голови КОДА, майже півтори тисячі обдарованих дітей Київщини здобули перемоги на обласних та всеукраїнських олімпіадах, інтелектуальних конкурсах.
Він зауважив, що Київщина є лідером за кількістю збудованих спортивних об`єктів в країні. Зокрема. у цьому році введемо в експлуатацію десять стадіонів і майже 90 спортивних майданчиків. Крім того, підкреслив він, в області розвивається дошкільна та позашкільна освіта. В цьому році вже створено 1 740 місць в дитячих садочках, і до кінця року їх збільшиться ще на півтори тисячі. Також проводяться конкурси і змагання. «На підготовку до нового навчального року витрачено близько 200 мільйонів гривень. Дитячі садочки і школи підключені до єдиної державної електронної бази освіти. Запроваджується електронна реєстрація дітей дошкільного віку. Першокласники повністю забезпечені необхідною літературою. Створені всі умови, щоб перше вересня стало святом для дітей», — зазначив А. Присяжнюк та додав, що до кінця року закінчиться будівництво нових освітніх закладів у Вишневому та в селі Путрівка Васильківського району.
За словами голови КОДА,  цього року майже 150 тисяч школярів оздоровлено на Київщині та 2,5 тисячі — за кордоном. А ще майже 150 талановитих дітей 19 вересня поїдуть відпочивати на Кріт.
У свою чергу, Голова Верховної Ради Володимир Рибак взяв до уваги пропозицію щодо запровадження премії для переможців міжнародних і всеукраїнських олімпіад та вчителів—переможців всеукраїнських конкурсів, яка пролунала від лідерів шкільного самоврядування.
Також керівник парламенту та голова КОДА пообіцяли освітянам допомогти у розв’язанні проблем з документообігом, отриманням експертних висновків та утриманням і обслуговуванням шкільних автобусів. А ще В. Рибак вручив відзнаки Верховної Ради України кращим освітянам Київщини.
На знімку: (на передньому плані зліва направо) голова Київської обласної ради Олександр Качний, голова Київської обласної державної адміністрації Анатолій Присяжнюк, Голова Верховної Ради України Володимир Рибак знайомляться з виставкою творчих робіт учнів Київщини.