Футбол. Ліга Європи. Четвертий відбірний раунд. Перші матчі. 22 серпня. «Німме Калью» (Естонія, Таллінн) — Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ). 1:3. Голи: Селезньов, 22, Джуліано, 36, Зозуля, 53, Тоомет, 54.

«Дніпро»: Лаштувка, Федецький, Мазух, Чеберячко, Влад, Канкава, Ротань, Жуліано (Кобахідзе, 69), Зозуля, Коноплянка, Селезньов (Політило, 75). Тренер — Гуанде Рамос.

Таллінн. «А Ле Кок Арена».  2 462 глядачі. 17 градусів.

***

«Чорноморець» (Україна, Одеса) — «Скендербеу» (Албанія, Корча). 1:0. Гол: Гай, 75.

«Чорноморець»: Безотосний, Кутас, Бергер, Фонтанелло, Сантана, К. Ковальчук, Гай, Джа Джедже (Де Матос, 79), Рієра, Антонов (Діденко, 84), Самодін (Прийомов, 73). Тренер — Роман Григорчук.

Одеса. Стадіон «Чорноморець». 34 000 глядачів. 28 градусів.

***

«Актобе» (Казахстан) — «Динамо» (Україна, Київ). 2:3. Голи: Ярмоленко, 16, Тремулінас, 37 (автогол), Ідейє, 52, Беланда, 57, Гайруллін, 65.

«Актобе»: Сидельніков, Бадло, Логвиненко, Мулдаров, Арзуманян, Гайруллін, Кападзе, Гарабара (Примус, 60), Ковальчук (Лісенков, 60), Давидов (Тагиберген, 87), Гейнріг. Тренер — Володимир Никитенко.

«Динамо»: Шовковський, Віда, Хачериді, Драгович, Тремулінас, Вукоєвич, Аруна, Дуду (Ленс, 52), Ярмоленко (Гусєв, 67), Беланда (Безус, 81), Ідейє. Тренер — Олег Блохін.

Рефері — Олексій Кулбаков (Білорусь).

Актобе. Центральний стадіон імені Кобланди батира. 13 500 глядачів. 20 градусів.

Наприкінці поєдинку пристрасті розпалилися до межі. Один з ігрових епізодів переріс у сутичку за участю більшості футболістів обох команд. Добре, що до відвертої бійки справа не дійшла.

Емоції трибун перекинулися на вулицю. Біля тієї частини стадіону, де була динамівська роздягальня і відбулися прес-конференції тренерів, зібрався величезний натовп уболівальників. І варто сказати, що поліції досить швидко вдалося витіснити темпераментних фанів. І робила вона це професіонально, без садизму...

— Клас виконавців «Динамо» незаперечно вищий — це позначилося на перебігу зустрічі, — сказав Володимир Никитенко. — Ми мали пристойний вигляд, але в обороні не передбачили справжні атакуючі можливості суперника.

Тренер казахів не полишає надії вдало зіграти у Києві та пройти далі за сумою двох матчів. Але «Актобе» необхідно перемагати з різницею у два м’ячі або забивати більше трьох — 4:3, 5:4...

— Чи задоволені ви грою вашої команди? — запитали Олега Блохіна.

— Не зовсім. Ми виграли, але багато наших футболістів тягли ковдру на себе. А треба грати на команду. Тоді б переможний рахунок був більшим. А ще нам треба розбирати ті помилки в обороні, яких ми сьогодні припустилися.

Актобе—Київ.