Несподівана поява на маршруті 9а 30-метрового низькопідлогового трамвая, виготовленого концерном «Електрон», викликала у жителів міста подив. Досі через ремонт доріг випробування проводили лише вночі. Жовтий красень з великими вікнами і просторим салоном вражав зручністю та комфортом, оригінальним дизайном і великою місткістю.

«Перші випробовування нового трамвая пройшли успішно, — поділився враженнями директор «Львівелектротрансу» Орест Козак. — Було проведено перевірку налагоджувальних систем. Після того як у нічний час (вдень дороги дуже завантажені) трамвай проїздить 50 тестових години, він з’явиться на маршруті».

Тепер ще випробування проведуть фахівці з науково-дослідного інституту міського господарства з Києва, а тоді міжвідомча комісія за участю представників різних міністерств прийме рішення про експлуатацію трамвая.

Низькопідлоговий «Електрон» курсуватиме за маршрутами №2 та №6, де встановлені сучасні колії. Він повністю комп’ютеризований і кожною системою керують за допомогою окремої програми. У салонах є камери, які захистять трамвай від вандалів.

Найбільшою проблемою буде доставити «Електрон» до місця призначення. Адже вага його — 35 тонн, а довжина — 30 метрів. На заводі для цього є спеціальна техніка, а в трамвайному парку потрібно шукати потужний кран.