Розпочалися зустрічі інтернів з українськими політичними та громадськими діячами, зарубіжними експертами. Відбуваються вони в рамках Програми стажування інтернів у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади протягом 2014—2015 років.
Народний депутат першого скликання, віце-президент Асоціації народних депутатів, експерт Програми USAІD «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» Володимир Крижанівський під час лекції «Структура та повноваження Верховної Ради. Законодавчий процес» ознайомив інтернів з основними положеннями Закону «Про Регламент Верховної Ради України».
Володимир Крижанівський звернув увагу інтернів на правові основи процедури внесення змін до законів, розглянувши покроково алгоритм прийняття таких законодавчих актів, та поділився міжнародним досвідом роботи. Так, учасники програми мали змогу розглянути процедуру прийняття закону про внесення змін до Конституції України на реальних прикладах 2004 та 2011 років. Як зауважив 
В. Крижанівський, насамперед у будь-якій роботі мають зберігатися верховенство права, законність, дотримання єдиних стандартів.
З огляду на те, що процедура проходження законопроекту про внесення змін до Конституції суттєво відрізняється від звичайної, в аудиторії виникла значна кількість питань, коментарів, уточнень. Відповідаючи на них, доповідач виклав своє бачення внутрішньопарламентських процесів в Україні.
Також відбулося знайомство інтернів з керівниками структурних підрозділів апарату Верховної Ради України та секретаріатів парламентських комітетів. Окрім того, представники Програми USAІD «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» розповіли інтернам про систему здійснення громадського контролю за діяльністю влади, звернули увагу на гендерне питання та ознайомили учасників Програми з правилами користування сайтом Верховної Ради.
Серед організаційних питань, як повідомили в інформаційному управлінні апарату Верховної Ради, варто виокремити обрання ради інтернів, представлення нової концепції її роботи, а також створення редакційної колегії, діяльність якої буде спрямована на висвітлення діяльності Програми стажування 2014—2015 років.