Прем’єр-міністр Микола Азаров відвідав російсько-український ліцей в Деснянському районі столиці (на знімку).

 
«Ця школа збудована за досить новим для нас принципом. У ній уперше передбачено навчання наших дітей за спільними російсько-українськими програмами. Це надзвичайно важливо, враховуючи величезний обсяг наших торговельно-економічних зв’язків. Безумовно, нам у майбутньому будуть потрібні спеціалісти, які мають гарний освітній рівень, який відповідає як українським, так і російським підходам. Це символічний жест стосовно укріплення російсько-українських взаємовідносин», — наголосив М. Азаров.
І хоча навчання здійснюється тут на платній основі, прем’єр сподівається, що автори проекту зроблять виняток для обдарованих українських дітей, які побажають там вчитися. Водночас він висловив надію, що і в Росії з часом з’являться схожі навчальні заклади. Прем’єр закликав представників столичної влади домовлятися з московськими колегами про відкриття таких шкіл.
У тому-таки Деснянському районі Микола Азаров відвідав реконструйовану дитячу поліклініку №1. За словами глави уряду, це прекрасний реабілітаційний і лікувальний комплекс. Прем’єр-міністр додав також, що в цій поліклініці створено всі умови для оздоровлення як звичайних дітей, так і дітей з особливими потребами, а також таких, які мають хронічні захворювання, чи постраждалих від катастрофи на ЧАЕС.
Інформацію і фото взято з сайту «Урядовий портал».