Він забезпечує основний автотранспортний зв’язок України з Румунією та Молдовою 
Учора після ремонту відкрито міст через Дністер в селі Атаки Чернівецької області. Він має стратегічне значення для всієї країни. Міст розташований поруч із державним кордоном і забезпечує основний автотранспортний зв’язок України з Румунією та Молдовою. Про це сказав віце-прем’єр-міністр Олександр ВІлкул (на знімку).
«Тобто проблеми є. Але сьогодні ми розв’язали одну з них — забезпечення безперебійного вантажо- та пасажиропотоку через Дністер», — прокоментував віце-прем’єр.
Міст через річку Дністер в селі Атаки — це частина автомобільної дороги державного значення Н-03 Житомир—Чернівці. Він є ключовим транспортним і пішохідним засобом сполучення для мешканців прилеглих територій, повідомляє прес-служба віце-прем’єр-міністра.
«Роботи на мосту було виконано за три місяці. 85 відсотків використаних матеріалів — вітчизняного виробництва», — сказав О. Вілкул.
Завдяки проведеним роботам вдвічі зросло нормативне навантаження на міст, який тепер зможе витримати автомобілі загальною вагою 30 тонн. Також збільшено габарит проїзної частини моста, створено нове покриття, знижено шум та вібрації під час проїзду транспорту.
«Із 2010-го по 2013 рік було відремонтовано та реконструйовано 176 мостів. До кінця року планується завершити роботи ще на 50 спорудах. А це означає більший автотранспортний потік, робочі місця в будівельній галузі, підвищення комфорту та безпеки руху водіїв та пішоходів», — підкреслив Олександр Вілкул.
Цифра
В Україні понад 16 тисяч мостів. Із них майже чверть з’явилися в довоєнний період (3,5 тисячі). Ще майже 60 відсотків побудовано у 50—70-х роках минулого століття (9,2 тисячі). Наразі 12 відсотків мостів (1,9 тисячі) потребують реконструкції та ремонту.