Липень та більшу частину серпня «невиїзні» жителі Кіровограда провели біля брудних та смердючих залишків річки Інгул, що протікає центральною частиною міста. Тим часом активні громадяни та ЗМІ розпочали кампанію за її порятунок, а відповідні органи — хаотично шукають виправдання ситуації.
З’ясувалося, що воду з Інгулу спустили «всього на кілька днів»(!), щоби провести ремонтні роботи тепломережі. Насправді, можуть підтвердити сотні, а то й тисячі кіровоградців, своїм засміченим дном Інгул «світив» значно довше — півтора місяця.
Днями рівень річки трохи підняли. Про це на нараді міськвиконкому розповів начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко. За його словами, після завершенням ремонтних робіт на мережах теплопостачання, «спеціалісти ТЕЦ забезпечили підняття рівня води в Інгулі до позначки 4,86», що, на думку доповідача, є цілком нормальним показником для літнього періоду.
Але разом з водою на поверхню піднявся і весь непотріб, тож тепер Інгул схожий не на річку, а на застояне болото з купою сміття. Місцеві рибалки підказують, що працівники відповідних служб можуть зібрати цей мотлох звичайнісіньким неводом та вивезти з міста. Окрім того, спеціалісти стверджують, що вода в річці має бути вищого рівня. А поки що рух в Інгулі «забезпечують» тільки каналізаційні стоки та змиви автомийок. Влада ж цього чомусь не помічає.
Кіровоград.
Із ВІкІпедІЇ
Інгул (Великий Інгул) — річка у Центральній та Південній Україні, в межах Кіровоградської та Миколаївської областей. Ліва і найбільша притока Південного Бугу.