Учора в храмах обласного центру відслужили молебень за дев’ятьма жителями міста, які загинули в автокатастрофі на Хмельниччині (на знімку). Розпорядженням міського голови Тернополя Сергія Надала 21 серпня оголошено днем жалоби. На будівлях установ, організацій, адміністративних та відомчих будинках приспущено державні прапори з траурними стрічками, відмінено розважальні заходи. 
Серед загиблих двоє чоловіків: водій і студент, решта — жінки пенсійного і передпенсійного віку, які були підприємцями на місцевому ринку. До Хмельницького вони їхали за товаром. Одна з них місяць тому поховала сина, який загинув у Криму, рятуючи двох дітей. Ще одна прямувала на базар із сином-студентом.
За попередніми даними, водій «МАЗа», котрий виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся з мікроавтобусом «Фольксваген», заснув за кермом. Він у тяжкому стані в лікарні. У Тернопільській облдержадміністрації створено спеціальну комісію, яка розслідує обставини загибелі жителів обласного центру, вивчають питання щодо допомоги родинам загиблих. За попередніми даними, організацію похорону взяло на себе одне з сільгосппідприємств області.
Тернопільська область.
Фото Олександра КУРСИКА (УНІАН).