Ліга Європи. Раунд плей-оф. Сьогодні відбудуться перші матчі. До одеського «Чорноморця», котрий успішно подолав попередні раунди, на цьому етапі приєднаються ще два українські клуби: «Динамо» (Київ) і «Дніпро» (Дніпропетровськ).
Одесити на своєму чудовому стадіоні приймають чинного чемпіона Албанії — клуб «Скендербеу» (Корча). Підопічні Романа Григорчука нині перебувають у добрих кондиціях, про що свідчать їхні переможні виступи в національному чемпіонаті. 
— Ми до всіх суперників ставимося з великою повагою, — сказав наставник «Чорноморця». — Розуміємо, що у футболі є приклади, коли команди, які вважаються аутсайдерами, проходять сильніші клуби. Тут треба бути дуже уважними. 
Утім, що собою являє «Скендербеу» — чемпіон країни трьох останнього років, одесити знають не лише з чуток. 15 січня 2012 року на зборах у Туреччині «Чорноморець» провів контрольний матч із албанцями. Тоді «моряки» перемогли — 2:1 (Де Матос, 12, Вілич, 69 — Гафадж, 71).
Клуб з Корчі перейшов до Ліги Європи, закінчивши боротьбу у кваліфікації Ліги чемпіонів. Він здолав бакинський «Нефтчі» (0:0 і 1:0), але у третьому раунді команда Міреля Йоци поступилася «Шахтьору» з Караганди (0:3 і 3:2).
Либонь, сьогодні в особливому душевному стані перебуває оборонець одеситів Крісті Вангелі. Адже він народився в місті Корча, а в дитячій команді «Скендербеу» робив перший кроки у футболі.
Поєдинок в Одесі судитиме Анастасіос Какос (Греція). Зустріч розпочнеться о 21:30, її наживо транслюватиме телеканал «Футбол».
Дніпропетровці і кияни проведуть матчі в гостях. «Дніпро» — в Естонії проти «Нимме Калью» (Таллінн). До речі, цей поєдинок обслуговуватиме рефері Крістінн Якобссон з Ісландії. Зустріч відбудеться на «Кадріорг Стедіум» (вміщує 5 000 глядачів). Пряма телетрансляція — на каналі «2+2» (початок о 19.55).
Названий на честь одного з районів Таллінна, клуб пробився до естонської Мейстрілліги лише п’ять років тому. А торік завоював свій перший чемпіонський титул. Команда Ігоря Принса, за яку, крім гравців естонської збірної, виступають футболісти з Японії, Італії, Бразилії, Франції, Гамбії та Боснії, почала свій європейський похід із другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів, обігравши фінського чемпіона ХІК — після домашньої перемоги з рахунком 2:1, естонський клуб захистив добуте нульовою нічиєю в Гельсінкі.
А от із пльзенською «Вікторією» в естонців не було жодних шансів на успіх — 0:4 вдома і 2:6 у гостях.
Нарешті, про «Динамо». Найтитулованіший український клуб прибув до Казахстану вчора. Тут на Центральному стадіоні імені Кобланди батира (вміщує 13 000 глядачів) динамівці зіграють з клубом «Актобе» з однойменного міста (колишній Актюбінськ).
Поєдинок доручено провести 33-річному рефері Олексію Кулбакову з Білорусі. Пряма телетрансляція  — на каналі «2+2» (початок о 15.55).
На шляху до плей-оф казахські футболісти пройшли трьох суперників: послідовно обіграли вірменський «Гандзасар» (обидва рази 2:1), норвезький «Гедд» (2:0, 0:1) і в серії пенальті (2:1) ісландський «Брейдаблик» (1:0, 0:1).
До Актобе динамівці і команда журналістів, котрі їх супроводжують, прилетіли вчора. Футболісти і персонал розмістилися в готелі «Дастан», а представників ЗМІ прийняв «Арай». Всі разом зібралися вже на стадіоні, де відбулася традиційна передматчева прес-конференція, а після неї — тренування нашої команди.
Погода тут цілком футбольна. Тепло, 26 градусів, щоправда, хмарно. Але на вечір синоптики прогнозують зміни: стане ясно і трохи прохолодніше.
Актобе, Казахстан.