Грандіозний концерт із феєрверком

За підтримки народного депутата Василя Петьовки у райцентрах Тячів і Рахів Закарпатської області відбулися чотиригодинні концерти, присвячені Дню Незалежності. Участь у цих дійствах узяли популярні гурти: кумир молоді Дзідзьо, поп-рок-гурт «Лама» з харизматичною фронтвумен Наталією Дзеньків і вінницький колектив «ТІК» («Тверезість і культура»).
Перед виступом зірок публіку розважали радіоведучі «Закарпаття-ФМ» Вєруня-Говоруня та Костя, які влаштовували на сцені різні дотепні конкурси з цінними призами.
Першими на сцену вийшли запальні хлопці зі львівського містечка Новояворівськ, які приїхали на концерт на своєму знаменитому чорному кадилаці з іменними номерами. Поки артисти співали, глядачі охоче фотографувалися на фоні «фірмового» авто. Епатажний Дзідзьо жартував на кожному кроці, імпровізував, роздавав фанам компакт-диски. Щаслива юрба прихильників ледве відпустила хлопців зі сцени.
Гурт «Лама» заворожив глядачів якісною українською музикою у живому виконанні. Кількатисячний натовп охоче підспівував харизматичній вокалістці. Наостанок на сцену вийшли щирі хлопці з гурту «ТІК». Щаслива публіка на ура зустріла своїх улюбленців. Артисти подарували присутнім низку хітів і презентували нову пісню «Любити Україну». Зі сцени музиканти-патріоти закликали любити свою державу, українську мову. Дякували місцевим мешканцям за гостинність, а народному депутатові Василеві Петьовці — за запрошення. Вже сьогодні на своєму сайті «тверезі і культурні» написали: «Ми безмежно вдячні затишному маленькому містечку Тячів за чудовий вечір. Цей концерт став гідним продовженням нашого туру, надав нам сил та натхнення. Як завжди, море емоцій та чудова атмосфера!» Загалом атмосфера під час концертів була просто неймовірною, емоції зашкалювали. Глядачі — від малого до великого — танцювали, співали разом з артистами. Все це дійство закінчувалося потужними феєрверками.
Наталія МАДЖАРА, Василь НИТКА.
Закарпатська область.
Броньовик назвали іменем командира січових стрільців
Ретромобіль марки «Остін» виїде на вулиці Кам’янця-Подільського під час святкування Дня Незалежності України. Він придбаний місцевим військово-історичним товариством і є діючим макетом броньованої бойової машини, що діяла під час оборони міста влітку 1919 року. Тогоріч оригінал «Остіна» воював за самостійну Соборну Українську державу у складі корпусу Українських січових стрільців. Щодо авто, яке поїде вулицями міста, то було спеціально виготовлене для зйомок фільму «Сонячний удар». Але наразі стального «артиста» модернізовано та перефарбовано, і броньовик отримав назву «ЧЕРНИК» — на честь одного із засновників корпусу київських січових стрільців Федора Черника. Він очолював сотню і загинув у першому ж бою антигетьманського повстання під селом Мотовилівка.
Окрім «ЧЕРНИКА», кам’янчани та гості міста побачать ще багато іншої військової техніки минулого століття під час фестивалю військово-історичної реконструкції «Остання столиця», про який «Голос України» вже повідомляв. Останній, нагадаємо, присвячений добі визвольних змагань 1919—1920-х років. Під час згаданого фестивалю військово-історичні клуби з Києва, Хмельницького, Львова та Кам’янця-Подільського здійснять реконструкцію боїв минулих часів.
Віра ШПИЛЬОВА.
Кам’янець-Подільський.
Над кораблями замайорять нові стяги
23 серпня на кораблях Військово-Морських Сил України, які базуються у Севастополі, будуть підняті нові державні стяги, виготовлені в Тернополі. Про це голову облдержадміністрації Валентина Хоптяна попросило командування ВМС під час відвідання тернопільською делегацією підшефних кораблів: корвета «Тернопіль», рятувально-буксирного судна «Кременець», протипожежного катера «Борщів». Перед тим знамена освятили. Всього у Тернополі виготовлено шістнадцять стандартних прапорів для кораблів та військової частини і один прапор розміром 9 на 6 метрів для штабу ВМС України.
Любов ЛЕВИЦЬКА.
Тернопільська область.