Комуністична партія має намір зібрати не менше чотирьох мільйонів підписів за проведення всеукраїнського референдуму щодо зовнішньоекономічного курсу. Про це під час прес-конференції заявив лідер КПУ Петро Симоненко.

«Нам сьогодні стало остаточно зрозуміло, що від інших політичних сил підтримки ми не дочекаємося. З вересня офіційно переходимо до виконання процедурних кроків для того, щоб зібрати три мільйони підписів за проведення референдуму. Хоча вже нині перед нами стоїть мета — чотири мільйони підписів», — зазначив він.

Проведення волевиявлення громадян, переконаний народний обранець, має величезне внутрішньополітичне значення, від якого залежатиме не лише доля кожного українця, а й суверенітет країни.

«Референдум — це не тільки вибір зовнішньоекономічного курсу, а, насамперед, боротьба за владу. Він відповість на питання про те, кому належить влада в Україні — народу чи чиновникам, політикам», — зазначив П. Симоненко.

Тому, за його словами, майбутня осінь стане іспитом для української демократії, політиків, кожного з громадян.

«Я неодноразово зустрічався з європейськими парламентаріями, доводячи до їх відома цифри об’єктивної соціології, згідно з якою думки наших громадян щодо ЄС розділилися майже порівну. Тому питання про вступ до Євросоюзу, як і в Європі, має виноситися на референдум», — наголосив лідер КПУ.

П. Симоненко зауважив, що нині комуністи не агітують ні «за», ні «проти» Митного союзу чи Євросоюзу.