Майже 300 городян під стінами Полтавської міської ради протестували проти підвищення тарифів на проїзд та житлово-комунальні послуги, відсутності гарячої води у квартирах та неефективного використання грошей, виділених на ремонт доріг. Організували акцію народний депутат України Сергій Каплін і місцевий осередок партії «УДАР».
На попередній протест, який відбувся 23 липня, міська влада не відреагувала, тому цього разу вирішили апелювати до «совісті Мамая», тобто до міського голови Олександра Мамая. 
Більшість депутатів міськради під час виборів репрезентували маловідому партію «Совість України», яка згодом «розчинилася» серед інших політичних сил.
Під стіни міської ради принесли велике брудне полотнище з малопомітним написом, яке потім прали в казані з водою, підігрітою паяльною лампою, а молода жінка тут же купала своє лялькове «дитя».
Згодом мітингувальники перекрили рух транспорту біля будинку міськради і вирушили колоною до найближчих пішохідних переходів. Організована акція була попереджувальною і тривала не більше десяти хвилин. Якщо міська влада не прислухається до вимог представників громади, учасники мітингу обіцяють вдатися до радикальніших форм протесту.
Народний депутат Сергій Каплін також висловив готовність на наступних виборах висунути свою кандидатуру на посаду міського голови.
Полтава.
На знімку: під час акції протесту під стінами міської ради.
Фото автора.