Парашутне шоу

На честь Дня Незалежності та Дня Державного Прапора в Солонянському районі Дніпропетровщини готують парашутне шоу. Про це 19 серпня розповів голова РДА Геннадій Левченко.
23 серпня над місцевим стадіоном «Колос» понад десяток парашутистів спустять із неба Державний Прапор, який, своєю чергою, буде передано військовослужбовцям, а потім почесним громадянам рай-ону. Після чого врочисте підняття прапора здійснять ветерани Великої Вітчизняної війни і праці.
«Ми запросили гостей, які продемонструють своє мистецтво в парашутному спорті, — зазначив Геннадій Левченко. — Парашутисти не тільки спустять Державний Прапор, а й робитимуть у повітрі різноманітні фігури».
У цей день молоді рай-ону вручать паспорти. Гості заходу послухають концерт місцевих колективів. А ввечері відбудуться кінне шоу й національно-патріотичні козацькі ігри козаків, що приїхали з Хортиці. Завершать свято в Солоному салютом.
Володимир РИБАЛЬЧЕНКО.
Дніпропетровська область.
Досягнення, можливості,розробки і висококласна продукція
 
Найкраще, чим жила країна, про що мріяла, що втілювала в розробки і конкурентоспроможні вироби і технології, — все сконцентровано в рамках виставки «Барвиста Україна», яка традиційно проходить цими днями на території Національного комп-лексу «Експоцентр України». У заході беруть участь представники 21 області.
Важливою складовою цієї загальнодержавної виставкової акції є Всеукраїнський конкурс-виставка «Кращий вітчизняний товар 2013 року», де номінуватимуться високотехнологічна продукція, товари і послуги, що пропонуються на внутрішні та зовнішні ринки. 80 підприємств, які представили на конкурс 115 видів товарів та послуг, стали переможцями цьогорічного конкурсу і будуть відзначені дипломами та медалями. 15 підприємств набули статус «Виробник кращих вітчизняних товарів 2013 року» і їх буде нагороджено «Золотими» символами конкурсу. Дніпропетровська область, підприємства якої номінували 58 видів продукції, робіт і послуг, та Харківська область, підприємства якої номінували 32 види продукції, робіт і послуг, продемонстрували найвищий рівень активності й завдяки цьому отримують найвищий статус для регіонів—переможців конкурсу: «Регіон — лідер із виробництва кращих вітчизняних товарів 2013 року».
 
Вл. інф.


Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.