Торговельна війна — це лише початок більш активних і рішучих дій з «примушення України до шлюбу» — вступу України, зокрема, до Митного союзу. Таку точку зору під час інтернет-конференції висловив народний депутат Анатолій Гриценко («Батьківщина») (на знімку). Проте депутат сподівається, що Україна витримає цей шалений тиск.

За його словами, оцінку нинішньої ситуації на російських митницях уже зробив радник російського президента: «Це демонстративні дії Російської Федерації проти українських експортерів, аби показати, як Росія діятиме проти них у разі підписання угоди з Євросоюзом». «Пан радник навіть не приховував свого ставлення до цієї угоди: він назвав її «убийственным для Украины решением», — наголосив обранець.

Відповіддю на такі дії, переконаний А. Гриценко, має бути «твереза оцінка ситуації і комплексні рішучі дії на всіх рівнях державної влади за участю бізнесу, преси, активної громадськості для захисту національних інтересів України, зміцнення економіки, розвитку платоспроможного внутрішнього ринку, створення робочих місць і, напевно, одне з найголовніших — це енергозбереження і опора на власні енергетичні ресурси».

 

Вл. інф.